Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στις 7 Νοεμβρίου καλούμαστε να αποφασίσουμε και να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε χρειαζόμαστε αιρετούς που πρέπει και μπορούν να προασπίζονται τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων χωρίς διακρίσεις. Χρειαζόμαστε αιρετούς που συμμετέχουν στα υπηρεσιακά συμβούλια όχι για να συγκρουστούν επειδή η σύγκρουση είναι αυτοσκοπός, αλλά να έχουν το σθένος να αγωνιστούν, όταν καταπατούνται τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και το δίκαιο των συναδέλφων.

Είχα τη μεγάλη ευθύνη και τιμή να σας εκπροσωπήσω για δύο χρόνια στο ΠΥΣΠΕ Ξάνθης. Αυτά τα δύο χρόνια προσπάθησα να κάνω πράξη την αντίληψη που έχω για το πώς πρέπει να είναι ο αιρετός μας, με μόνη οπτική και φιλοσοφία αυτή της συναδελφικότητας και της διαφάνειας.

Τα δύο αυτά χρόνια συμμετέχοντας αδιάλειπτα σε όλες τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Ξάνθης είχα σαν μοναδικό μου γνώμονα τα συμφέροντα των συναδέλφων και τις αποφάσεις του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης. Στις περισσότερες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Ξάνθης λειτούργησα διαλεκτικά και οι περισσότερες αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Ωστόσο, διαφώνησα όταν χρειάστηκε, υποστηρίζοντας το δίκαιο των συναδέλφων, αλλά πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, όπως προβλέπεται από τη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

 

Τη διετία 2010-12:

  • Συμμετείχα σε μία από τις κορυφαίες λειτουργίες του ΠΥΣΠΕ, την επιλογή διευθυντών των Σχολείων μας. Έχοντας την πεποίθηση ότι εκλέχτηκα από σας για να συμμετέχω και σ’ αυτή την κορυφαία λειτουργία, δεν έθεσα υποψηφιότητα για διευθυντής σχολείου, κάτι που σύμφωνα με το νόμο θα με εξαιρούσε από όλες τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Επιλογής. Το ίδιο ακριβώς δεσμεύομαι να κάνω και την επόμενη φορά, εάν επανεκλεγώ στο ΠΥΣΠΕ Ξάνθης, δέσμευση που ανέλαβα και στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Ο αιρετός πρέπει να είναι παρών σε όλες τις συνεδριάσεις και λειτουργίες του ΠΥΣΠΕ και όχι μόνο σε αυτές που τον εξυπηρετούν. 
  • Τη διετία που πέρασε οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ προήχθησαν στο βαθμό Α΄ με τις σχετικές οικονομικές απολαβές. Ταυτόχρονα υπήρχε σχεδιασμός και πολλές εισηγήσεις να προαχθούν στο βαθμό Α΄ οι αιρετοί των ΑΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΠΕ όλης της χώρας. Με δημόσια επιστολή μου στους συναδέλφους, στα ΜΜΕ και στη ΔΟΕ δήλωσα την αντίθεσή μου να μου αποδοθεί άλλος μεγαλύτερος βαθμός από τον βαθμό Δ΄ στον οποίο βρίσκομαι, σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας μου. Σήμερα, παρ’ όλα τα ειρωνικά σχόλια από πολλούς, παρ΄ όλο που ακόμη και τώρα υπάρχουν συνάδελφοι που πιστεύουν ότι οι αιρετοί έχουν το βαθμό Α΄, παρ’ όλες τις επιθέσεις που δέχτηκα ακόμη και από κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΟΕ, νιώθω  δικαιωμένος, γιατί τελικά ο βαθμός Α’  δε δόθηκε σε κανέναν αιρετό στα υπηρεσιακά συμβούλια και με Υπουργική Απόφαση οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ επέστρεψαν στον βαθμό που κατείχαν.

Ο συνδικαλισμός και η ενασχόληση με τα κοινά είναι μόνο διάθεση για προσφορά και δεν πρέπει να έχει κανένα οικονομικό αντάλλαγμα.

  • Το μεγάλο «στοίχημα» που προσπάθησα να κερδίσω αυτά τα δύο χρόνια ήταν το στοίχημα της ενημέρωσης.

Προσπάθησα, κάθε στιγμή, να είναι όλοι οι συνάδελφοι ενήμεροι για τα υπηρεσιακά ζητήματα, τις αποφάσεις που ΠΥΣΠΕ, τις εξελίξεις που τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς και επηρεάζουν την υπηρεσιακή και εργασιακή μας κατάσταση, όλες τις θετικές και αρνητικές εξελίξεις που συμβαίνουν στο Νομό μας.

Με τακτικά ενημερωτικά σημειώματα σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, στις προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των συναδέλφων καθώς και με την ιστοσελίδα μου, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες, κατέβαλα προσπάθεια να είστε  ενήμεροι για όλα τα θέματα.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Απέναντί μας δεν είναι κανένας συνάδελφος αλλά η εξαθλίωση της ζωής μας. Εκείνο που μας ενώνει είναι  η αγωνία μας για ένα καλύτερο αύριο για τα σχολεία μας και τους μαθητές μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ η επιλογή των κατάλληλων που θα μας εκπροσωπήσουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι πολύ σημαντική. Οι θεσμοί καταξιώνονται και οι αγώνες κερδίζονται από πρόσωπα που με συνέπεια και ανιδιοτελή δράση υπηρετούν το κοινό μας συμφέρον.

Στις 7 Νοεμβρίου ζητώ και πάλι την ψήφο σας, για να σας εκπροσωπήσω ως αιρετός εκπρόσωπος στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Ξάνθης. Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου είναι τιμή για μένα και ταυτόχρονα αποτελεί μεγάλη ευθύνη για να συνεχίσω τον αγώνα μου για υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων που υπηρετούν στη Δ/νση ΠΕ Ξάνθης.

 

Συναδελφικά

Παπαδάκης Φάνης