Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι 

1.Ύστερα από αίτημα της  Δ.Ο.Ε. και της ΟΛΜΕ,  για αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια , λόγω της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2012,  το αίτημα έγινε αποδεκτό  από τον υπουργό , και αύριο θα αποσταλεί η σχετική απόφαση  στις Διευθύνσεις της χώρας  για αλλαγή ημερομηνίας.

Συνεπώς οι εκλογές για τα υπηρεσιακά μας συμβούλια θα γίνουν τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης από  τις 9:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ.

2.Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, οι συνάδελφοι που ανήκουν στη Β/θμια Εκπαίδευση και έχουν διατεθεί και εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και θα ψηφίσουν στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης


3.Λόγω της ξαφνικής αλλαγής της ημερομηνίας των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, δυστυχώς είναι αντικειμενική η δυσκολία της επίσκεψης σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Νομού, προκειμένου να γίνει ενημέρωση και λογοδοσία στους συναδέλφους.  Η συνεχής ενημέρωση όμως και η προσωπική επαφή μαζί σας, αποτελεί για μένα δέσμευση και μετά το πέρας των εκλογών, εφόσον για δεύτερη φορά με τιμήσετε με την ψήφο σας.


4.Όπως θα έχετε ενημερωθεί είχαμε πολύ θετικές εξελίξεις σε πάγια θεσμικά αιτήματα του κλάδου μας ύστερα από τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τον Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας.

  • Καταργείται η διετής υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στην οργανική τους θέση και άρα επανερχόμαστε στο προηγούμενο καθεστώς που θεμελιώναμε δικαίωμα μετάθεσης υπηρετώντας 1 χρόνο στην οργανική μας θέση.
  • Θα ξεκινήσει η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και μετά την 30ή Ιουνίου 2010.
  • Θεσμοθετείται ωράριο Νηπιαγωγού στα πλαίσια που ισχύουν για την Πρωτοβάθμια Εκπ/ση από τη σχολική χρονιά 2013-14. Πριν από την κατάθεση της σχετικής διάταξης το Υπουργείο δεσμεύτηκε να ενημερώσει τη ΔΟΕ προκειμένου να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες.
  • Δεν θα υπάρξει νέος κύκλος συγχωνεύσεων.


5.Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στη 48/ωρη απεργία που προκηρύχτηκε στις 6 και 7 Νοεμβρίου από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις προτεινόμενες ρυθμίσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό  και στα νέα μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή, με τα οποία διευρύνεται η αδικία σε βάρος κάθε πολίτη και ενισχύεται η εξαθλίωση στην καθημερινότητά μας

 

 

Συναδελφικά

Παπαδάκης Φάνης